FAQ

Veel gestelde vragen

Wordt het traject vergoed?

De zorgverzekeraar vergoedt dit traject niet. Maar er zijn andere mogelijkheden.

Werkgevers zijn vaak bereid de kosten te vergoeden. Bijvoorbeeld ter voorkoming van een burn-out of gedurende een traject van re-integratie, reorganisatie, ontslag of outplacement. Overleg met je leidinggevende, arbodienst, HRM of personeelszaken wat de mogelijkheden zijn.

Kijk ook eens in je CAO of personeelsgids of er iets in staat opgenomen over vitaliteitsbudget of budget voor coaching. ZZP’ers kunnen de coaching opvoeren als kosten voor persoonlijke ontwikkeling

Een coach, die heb je toch pas echt nodig als je veel problemen hebt?

Om gecoacht te worden is het niet nodig om diep in de put te zitten. Als je het vergelijkt met een auto: die breng je ook ieder jaar naar een garage voor een keuring. Waarom zou je dat niet doen als jij je persoonlijk wil ontwikkelen? Logisch toch om af en toe een apk voor jezelf af te nemen.

Wat is het verschil tussen Coaching en Therapie?

Therapie richt zich op het behandelen van psychologische problemen. De klachten van de cliënt staan centraal. De therapeut graaft in het verleden, om te onderzoeken waar deze klachten vandaan komen. Deze trajecten kunnen lang duren. Qua verhouding is er bij therapie meer sprake van hulpverlener – cliënt.

Bij coaching staat een meer toekomstgerichte visie centraal, met de nadruk op actie en doelen. Waar loop je op dit moment tegen aan bij het leiden van je leven zoals jij dat wilt? Hierbij vraagt de coach een actieve houding van de coachee, zodat de coachee via reflectie op het eigen gedrag zelf tot inzichten en antwoorden komt. Er is sprake van een gelijkwaardige “sparringpartner”, waarbij de coach de coachee een spiegel voorhoudt. De trajecten bij een coach duren vaak minder lang dan bij een therapeut. 

Is het zweverig? Gaan we bomen knuffelen?

Nee in tegendeel, wandelcoaching is niet zweverig. Juist door het wandelen kom je steviger met beide benen op de grond. Het helpt je om realistischer naar jezelf te kijken (in plaats van je te laten leiden door te kritische gedachten) en tot nieuwe inzichten te komen. Mocht je graag een boom willen knuffelen? Ik vind het prima :).

Wat als het regent?

De coaching gaat altijd door ook als het nat is buiten. Eventueel kunnen we het boskantoor van Boshuis Coaching gebruiken en de bostuin in gaan.

Wat moet ik meenemen tijdens een wandeling?

Een flesje water en een aantekenboekje met een pen is fijn om bij je te hebben. Bij regen een paraplu.

Welke afstand gaan wij wandelen?

Dat hangt af van je wandeltempo en wat we gaan doen tijdens de wandeling. Soms ben je moe en/of doen we wat meer oefeningen, dat is de afstand die we lopen korter. Ga maar uit van gemiddeld 3 km per wandeling.

Ik zoek een wandelcoach in een andere omgeving

Kijk dan op: https://wandelcoach.nl/wandelcoaches/